☀ Experience Algarve & Alentejo


Info on Casa dos Cantoneiros

Waar ga je heen als je in Casa dos Cantoneiros verblijft? 

Misschien wel nergens als je geniet van je heerlijke rustige plek in zon of schaduw 😉
Want Aljezur, bekend bij surfers als perfecte uitvalsbasis, ligt in de Algarve, maar net buiten alle drukte van het toerisme.
Casa dos Cantoneiros is omringd door beschermd gebied wat uitdaagt tot een bezoek. 
Wat te denken van de prachtige Costa Vicenta wandelroute. 

Bezoek als Turista tal van mooie plekken als de bronnen van het Monchique gebergte, de mooiste stranden, bruisende overdekte markthallen met verse producten, diverse oude dorpjes en de steden Lagos en het prachtige, maar in hoogseizoen wel drukke Albufeira. Neem een kano om in de bijzondere Benagil cave te landen. Of neem een toer met een boot. Aan de gehele zuidkust zijn mogelijkheden om dolfijnen te spotten. Ze zijn er echt, en het is een heel leuke ervaring als ze met je boot meezwemmen. 

 

We kunnen het niet laten om je het filmpje van ‘Mood for Life’ te laten zien met de Alentejo (Bordeira dichtbij Casa dos Cantoneiros en Aljezur horen eigenlijk bij de Algarve, maar we moeten het hem vergeven, want de beelden zijn echt indrukwekkend). Boven Odeceixe begint de Alentejo, met zoveel ruimte en natuur. Eigenlijk omdat het van oudsher de armste streek was, maar die nu meer en meer gewaardeerd wordt om haar authenticiteit. Hier is nog het oorspronkelijke land dat een zeldzaamheid is geworden.  

 

Visit Portugal heeft ook mooie filmpjes en tips op haar website. Een filmpje over de Algarve doen we hierbij als teaser.
En ook zij hebben een mooie film gemaakt over de Alentejo. 

Hierbij wat smakelijke linkjes: